Koningsdag 2016
NOS Nieuws

Kleine feesten afgelast vanwege koude Koningsdag

Op veel plaatsen zijn de Koningsdagactiviteiten vanwege het slechte weer afgelast. Vooral kleinere festiviteiten zijn afgeblazen. Grote feesten als Kingsland in Amsterdam, Den Bosch en Groningen, Oranjebloesem in Amsterdam en 538 in Breda gaan vooralsnog wel door.

De organisatoren van grotere feesten hebben er van alles aan gedaan om bezoekers van hun festivals droog de dag door te laten komen. Er zijn tenten gehuurd en massaal poncho's ingeslagen.

TicketSwap

Ondanks de maatregelen besluiten veel mensen hun kaartjes voor festivals te koop aan te bieden. "Door de regen is de handel in tickets erg levendig", zegt Hans Ober van online verkoopplatform TicketSwap. "De prijzen van tickets liggen wel een stuk lager dan normaal."

Donkere wolken boven Zwolle

De weersverwachting voor morgen is voor het Rode Kruis aanleiding om extra te waarschuwen voor overmatig alcoholgebruik. "Het lijkt misschien dat je het warm krijgt als je veel alcohol drinkt, maar je lichaam koelt daardoor juist verder af. Kleed je daarom warm aan, let op met alcohol en eet iets warms”, zegt Peter Paul Tenthof van Noorden van het Rode Kruis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl