De fans van FC Twente geloven in het voortbestaan van de club
NOS Voetbal

Investeringsfonds Doyen geeft Twente meer tijd

Goed nieuws voor FC Twente. De noodlijdende club heeft met het spelersinvesteringsfonds Doyen Sports een akkoord bereikt over de beëindiging van de samenwerking. De firma uit Malta is bovendien bereid om de betalingstermijn te verlengen. Daardoor krijgen de Tukkers meer tijd om de financiële situatie te verbeteren. Na afbetaling hebben de partijen over en weer geen verdere verplichtingen meer.

Doyen en FC Twente begonnen hun samenwerking in 2013. De eredivisieclub kreeg destijds een lening van 5 miljoen euro. "Op dat moment waren er geen andere investeerders bereid om het benodigde bedrag te verstrekken. Dankzij Doyen kon FC Twente op dat moment vooruit'', liet de clubleiding dinsdag weten.

'Loyale contractpartij'

Volgens FC Twente is Doyen "steeds een loyale contractpartij'' geweest, die FC Twente vrij heeft gelaten in haar eigen besluitvorming. De KNVB en de FIFA straften de club niettemin voor de gemaakte afspraken. Volgens uitgelekte contracten zou Doyen invloed kunnen uitoefenen op transfers. FC Twente kreeg boetes van in totaal ruim 2 ton en mag drie jaar geen Europees voetbal spelen.

Joop Munsterman stond aan de basis van het contract met Doyen Sports

FC Twente trok in maart de jaarrekening over 2014-2015 in vanwege onregelmatigheden rondom de transfer van Dusan Tadic (naar Southampton). De licentiecommissie van de KNVB besloot daarop de geplaagde club drie winstpunten in mindering te brengen.

De clubleiding werkt momenteel volgens interim-directeur Onno Jacobs met man en macht aan het vereiste crediteurenakkoord. Dat moet vóór 1 mei op tafel liggen, anders dreigt voor FC Twente het verlies van de proflicentie.

De licentiecommissie doet op 9 mei uitspraak over de toekomst van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl