Salah Abdeslam
NOS Nieuws

Onderzoek Abdeslam-broers gestaakt wegens gebrek aan mankracht

De politie in België heeft het onderzoek tegen de terroristenbroers Salah en Brahim Abdeslam vorig jaar gestaakt wegens gebrek aan mankracht. Dat blijkt uit een rapport van de parlementscommissie die onderzoek doet naar wat de politie wist over de terroristen die in november vorig jaar aanslagen pleegden in Parijs. De Waalse krant Le Soir heeft het rapport ingezien dat vandaag verschijnt.

Volgens de krant kreeg de politie in Brussel begin vorig jaar signalen dat de broers naar Syrië wilden vertrekken. Na verhoor werden ze vrijgelaten. Het OM vroeg de antiterrorisme-eenheid van de politie om de telefoons van de broers af te tappen en hun e-mails in de gaten te houden.

De zaak eindigde tussen de 'rode dossiers' van zaken die dringend zijn, maar waarvoor geen capaciteit beschikbaar is. Er is nog gevraagd of een andere politie-eenheid de zaak kon overnemen. Toen dat niet lukte, werd het onderzoek definitief gestaakt.

Brahim Abdeslam

Op 13 november namen de broers deel aan de terreuraanslagen in Parijs, waarbij 129 mensen omkwamen en 350 mensen gewond raakten. Brahim Abdeslam blies zichzelf op bij een restaurant op de Boulevard Voltaire. Salah Abdeslam vluchtte naar Brussel waar hij 18 maart werd opgepakt, enkele dagen voor de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel.

Bloemen bij het restaurant waar Brahim Abdeslam toesloeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl