NOS Nieuws

Hackers hadden toegang tot interne netwerk van Facebook

Een of meerdere hackers hebben de afgelopen maanden toegang gehad tot het interne netwerk van Facebook. Daarbij konden de hackers onder meer bij gebruikersnamen en wachtwoorden van Facebook-medewerkers wegsluizen.

De problemen kwamen aan het licht toen een beveiligingsdeskundige een routine-onderzoek uitvoerde op het netwerk. Daarbij vond onderzoeker Orange Tsai zeven zwakke plekken in een systeem waarmee bestanden kunnen worden gedeeld.

300 medewerkers

Tijdens zijn onderzoek ontdekte Tsai dat een of meerdere hackers van ten minste 300 Facebook-medewerkers die inlogden op dit systeem gegevens hadden bijgehouden.

"Het merendeel waren adressen met ‘@fb.com’ en ‘@facebook.com", schrijft Tsai in een blogpost. "Toen ik dat zag, realiseerde ik me dat het best een serieus incident was."

Gebruikersgegevens

Met de gegevens hadden de hackers toegang tot e-mailaccounts en andere interne systemen, schrijft Tsai. Data van Facebook-gebruikers zijn elders opgeslagen, het is onduidelijk of de 300 medewerkers bij gebruikersgegevens konden komen.

Facebook is op 5 februari door Tsai op de hoogte gesteld van het incident. Het is vervolgens intern onderzocht en opgelost. Het platform kon niet reageren op de blogpost van Tsai. Hij wordt wel vermeld op Facebook's officiële lijst van onderzoekers die lekken hebben gerapporteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl