Dirk Kuijt en Eljero Elia met de beker
NOS Voetbal

De beker maakt een hoop goed voor Kuijt en Elia

Volgens Giovanni van Bronckhorst is het seizoen van Feyenoord geslaagd met de bekerwinst, maar daar kunnen Eljero Elia - matchwinner in de finale tegen Utrecht - en aanvoerder Dirk Kuijt zich toch niet helemaal in vinden.

"Nee, nee. We hadden in ons hoofd om kampioen te worden. We maken het nu een klein beetje goed", aldus Elia. Daar sloot Kuijt zich bij aan. "Dit maakt iets goed, maar niet alles. Het is gewoon heel knap om een hoofdprijs te winnen in Nederland."

Kuijt: hiervoor ben ik teruggekomen, heerlijk!

We zijn gevallen met zeven nederlagen op rij, maar weer opgestaan", gaat Kuijt verder. "Als je dat kan beklinken met een prijs, is dat een uniek gevoel, zeker bij een club die al heel lang hunkert naar prijzen. De derde pas deze eeuw en de eerste sinds 2008."

Kuijt lijkt graag verder te willen bij Feyenoord. "Hiervoor ben ik teruggekomen. Hopelijk is dit het begin van meer mooie momenten met Feyenoord. Of ik nog zo'n seizoen aankan? Ik denk het wel. Ik voel me nog heel fit, al heb ik volgens mij nu een scheurtje in mijn kuit. Altijd grappig."

Elia, de kleine gorilla

Ook Elia had genoeg reden tot lachen. Zijn schot betekende de winnende voor Feyenoord, een kwartier voor tijd. "Ik zette gewoon de actie in en alles klopte. In de eerste helft probeerde ik het ook, maar toen was Utrecht nog fris."

Na zijn goal ging Elia helemaal uit zijn dak. Wat gebeurde er allemaal? "Het was een kleine gorilla die loskwam. Ik sloeg op mijn borst, dat is gewoon lekker. Je weet dat de wedstrijd beslist is als je scherp blijft. Dit was ónze finale."

Elia ziet zichzelf als 'een kleine gorilla die loskwam'

Kuijt kwam tot de conclusie dat Feyenoord meer heeft gewonnen dan de beker. "We hebben ook Europees voetbal gewonnen. Dat levert alleen maar voordelen op en hopelijk kan de club daar iets goeds mee doen om het gat met Ajax en PSV kleiner te maken. Dit is een perfecte tussenstap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl