NOS NieuwsAangepast

Rotterdammers dansen in fontein na bekerwinst

In Rotterdam vieren duizenden voetbalfans de winst van Feyenoord in de bekerfinale tegen FC Utrecht. Kort na de wedstrijd die met 2-1 werd gewonnen, sprongen de eerste fans al in de fontein op het Hofplein.

Ondanks de kou renden mensen in T-shirts en met blote benen de vijver in. Toen steeds meer mensen er zich verzamelden, werd het verkeer op het Hofplein stilgelegd. De sfeer was volgens de politie feestelijk.

Intussen is het Hofplein weer vrijgegeven voor het verkeer. Alleen een deel van de Coolsingel is nog afgesloten. De trams rijden er wel, twittert de politie.

  • ANP
    Fans in de vijver op het Hofplein
  • ANP
  • ANP
    Feyenoordfans vieren de bekerwinst op het Hofplein
  • ANP
    Fans kijken op grote schermen op het Stadhuisplein naar de wedstrijd
  • ANP

Op het Stadhuisplein keken zo'n 8000 supporters die geen kaartje hadden voor de wedstrijd op grote schermen naar de finale. Ze mogen er tot 23.00 uur vanavond verder feestvieren. Morgen gaat het feestje al op tijd verder; Feyenoord wordt om 11.30 uur gehuldigd op de Coolsingel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden zo'n 15 mensen gearresteerd. Ook na de wedstrijd waren wat opstootjes bij het stadion. Er zijn ongeveer 700 politiemensen ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl