Feyenoord heeft de beker gewonnen

Feyenoord wint voor het eerst sinds 2008 de beker

Feyenoord heeft voor de twaalfde keer de KNVB-beker gewonnen. De Rotterdammers veroverden de cup voor het eerst sinds 2008 door in de eigen Kuip in de finale FC Utrecht met 2-1 verslagen.

Een goede actie van Eljero Elia een kwartier voor tijd werd beloond met de winnende goal, al speelde Utrecht-doelman Filip Bednarek daar een grote rol in. Het schot van Elia was naast gegaan, maar via Bednareks hand, de paal en zijn rug verdween de bal in het doel.

Feyenoord wint bekerfinale van Utrecht

Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en werd al snel gevaarlijk via Nacer Barazite. De Rotterdammers namen daarna echter het initiatief over en hadden via Michiel Kramer (naast na een blunder van Mark van der Maarel) en Dirk Kuijt (schot gekraakt) kunnen scoren.

Na de aardige openingsfase zakte het tempo, ging er bij beide ploegen veel mis en viel er weinig te genieten. Vlak voor rust kwam Feyenoord uit een goede aanval toch op 1-0. Kuijt zette voor en Kramer kopte de bal keurig in de hoek.

Michiel Kramer kopt de 1-0 binnen in de bekerfinale
    Ramon Leeuwin maakt de 1-1 in De Kuip
    Ramon Leeuwin viert de 1-1 in de bekerfinale
    Vuurwerk bij Vermeer in bekerfinale
    Eljero Elia viert de 2-1 in de bekerfinale
  • ANP
    Feyenoord-speler Eljero Elia (niet zichtbaar) heeft het winnende doelpunt gemaakt in de bekerfinale tegen FC Utrecht
  • ANP
    Dirk Kuijt viert het winnen van de beker

De tweede helft was boeiender. De ploegen toonden veel meer vechtlust en zochten vaker de aanval. FC Utrecht had aanvankelijk het beste van het spel en al snel zorgde Ramon Leeuwin voor 1-1 uit een afgeslagen vrije trap van Barazite.

Na die gelijkmaker nam Feyenoord het heft weer in handen. De Rotterdammers werden echter amper gevaarlijk, terwijl Utrecht een paar kleine kansen kreeg.

Via via

Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Eljero Elia zette goed door en schoot de bal via de paal en keeper Filip Bednarek in het doel.

Utrecht perste er nog wel een slotoffensief uit, maar meer dan een hard schot van Barazite leverde dat niet op. Vlak voor tijd miste Elia nog een dot van een kans, waardoor het tot het laatste fluitsignaal toch nog spannend bleef.