Feyenoordsupporters komen aan bij De Kuip
NOS NieuwsAangepast

59 arrestaties bij bekerfinale Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft 59 mensen opgepakt rondom de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Dat had vooral te maken met vechtpartijen en het beledigen van agenten. Ook werd met vuurwerk gegooid.

Vanwege de risicowedstrijd waren extra agenten opgeroepen. Er waren ongeveer 700 politiemensen op de been.

Opstootjes

Voor de wedstrijd waren er op verschillende plekken in Rotterdam opstootjes. Na het duel, dat in 2-1 voor Feyenoord eindigde, greep de ME bij De Kuip geregeld in om confrontaties tussen supportersgroepen te voorkomen.

Agenten hadden het ook druk met een aantal Utrecht-supporters die niet wilden vertrekken. De bedoeling was dat zij zo snel mogelijk met klaarstaande bussen terug zouden gaan, maar vanwege wat relletjes vertrokken de bussen leeg. De Utrecht-aanhangers kregen daarop te horen dat ze op eigen gelegenheid terug naar huis moesten.

Agenten gewond

Bij verschillende incidenten raakten drie agenten gewond. Een van hen werd gebeten door een politiehond, de andere twee liepen verwondingen op bij confrontaties met voetbalfans.

Het feest in het centrum van Rotterdam na de wedstrijd verliep gemoedelijk en zonder grote problemen, zegt de politie. Duizenden Feyenoord-fans vierden feest. Vanwege de drukte werd het verkeer tijdelijk stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl