Publiek tijdens een festival op Koningsdag in Amsterdam
NOS Nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen op Koningsdag

Voor Koningsdag worden extra veiligheidsmaatregelen genomen als gevolg van de aanslagen in Parijs en Brussel. Dat heeft Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof gezegd.

"Natuurlijk is er extra alertheid. Er zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen en er zal ongetwijfeld meer politie zijn", zei hij in het programma WNL Op Zondag.

Hij voegde eraan toe dat "mensen van wie we denken dat ze iets zouden kunnen gaan doen extra in de gaten worden gehouden".

Zwolle

De koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Zwolle. Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat "we ervan uit kunnen gaan dat daar op die dag de veiligheid op het hoogste niveau is georganiseerd". Over concrete veiligheidsmaatregelen kon hij niets zeggen.

Vorig jaar, toen Koningsdag in Dordrecht werd gevierd, eindigde het programma van de koning en koningin drie kwartier te laat. Dit jaar moet dat anders zijn. De gemeente Zwolle heeft een nauwkeurige planning voor de dag bedacht.

Gezin compleet

Het lijkt erop dat het hele koninklijke gezin Koningsdag in Zwolle viert. Het was de vraag of prinses Alexia mee zou gaan omdat ze eind februari haar been brak op wintersportvakantie. Maar koning Willem-Alexander zei eerder dat ze heel graag mee wil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl