Wout Poels wil in Luik-Bastenaken-Luik zijn olympische ambities etaleren
NOS Wielrennen

Poels wil via Luik-Bastenaken-Luik naar Rio

Met zijn vierde plaats in de Waalse Pijl liet Wout Poels zien echt mee te kunnen doen in de eendagswedstrijden. "Het heeft mij veel vertrouwen gegeven. Ik wist wel dat ik goed was. Hopelijk ben ik dat in Luik-Bastenaken-Luik ook."

Hij reist dan ook met vertrouwen af naar de laatste klassieker van dit voorjaar. "Ik heb drie dagen kunnen rusten en die vorm is niet zomaar weg." Het enige wat hem zorgen baart zijn de slechte weersvoorspellingen. "Dat wordt afzien, maar hopelijk kunnen we het allemaal een beetje handelen."

Maar of het echt in zijn nadeel is, weet Poels ook niet. "Ik heb weleens goed gereden in slecht weer, maar ook weleens slecht. Het is maar net of je wordt bevangen door de kou of niet."

Poels: de regenkleding staat klaar

Beschermde renner

Door zijn optreden van afgelopen woensdag geniet hij zondag een enigszins beschermde status bij zijn ploeg. "Kwiatkowski is de kopman en Froome ik zijn de beschermde renners. Dus dan kan ik wel mijn eigen koers rijden."

Vanwege die beschermde status hoeft Poels niet de hele dag op kop van het peloton te zitten om het tempo te bepalen. Hij mag zich verschuilen en wachten op zijn kans. Alleen in bijzondere gevallen zal hij zijn persoonlijke ambities terzijde moeten schuiven.

Poels: "Als we nog met genoeg mannen van de ploeg in de finale zitten mag ik mijn eigen gang gaan, maar als ik de laatste ben zal ik moeten helpen."

Olympische Spelen

Dat de 28-jarige Poels zich nu zo nadrukkelijk van voren laat zien, komt niet helemaal uit de lucht vallen. "Eerder ging ik volledig voor de rittenkoersen. Maar dit seizoen wilde ik ook deze week goed zijn." En dat heeft een reden. "Ik wil heel graag naar de Olympische Spelen. Ik denk dat het parcours daar heel geschikt is voor mij en het lijkt mij een hele mooie ervaring. Vandaar ook dat ik deze klassiekers nu rijd."

Hij draait er niet omheen. "Ik vind dat de bondscoach mij moet opstellen, maar dat vond ik ook al in januari hoor", zegt Poels met een lach.

Hij moest al wel zijn pasfoto inleveren bij bondscoach Johan Lammerts. Maar dat deden alle renners die in de voorselectie zitten. Niettemin heeft Poels goede hoop dat hij in augustus van de partij is in Rio de Janeiro. "Ik denk dat als ik morgen goed rijd, het wel goed zit."

Maar niet alleen de Spelen zijn een drijfveer om morgen bij de besten te finishen in Ans. "Ik heb hier nog niet zoveel goede dingen gedaan. Het wordt tijd dat eens te veranderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl