NOS NieuwsAangepast

Winstcijfers Facebook uitgelekt

De sociale netwerksite Facebook heeft ruim 355 miljoen dollar winst gemaakt over de eerste negen maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit uitgelekte documenten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

Het is voor het eerst dat de winstcijfers van de sociale netwerkwerksite Facebook zijn uitgelekt.

Meer dan een half miljard mensen hebben een profiel aangemaakt op Facebook. De site verdient onder meer aan advertenties.

Beleggen

Goldman Sachs heeft de cijfers van Facebook beschikbaar gemaakt omdat de bank aandelen van Facebook bij superrijke klanten wil plaatsen. Wie wil investeren moet minstens twee miljoen dollar beleggen en hun aandelen tot 2013 vasthouden.

De bank heeft 450 miljoen dollar in Facebook geïnvesteerd en heeft een belang van 0.8 procent in het internetbedrijf. Een van de beoogd investeerders heeft het document gelekt naar de pers.

Beursgang

De interesse van investeerders is zo groot dat de bank inmiddels gestopt is met het zoeken naar nieuwe beleggers, meldt The Wall Street Journal.

Uit de gelekte documenten blijkt ook dat Facebook zich opmaakt voor een mogelijke beursgang in 2012. De waarde van Facebook wordt inmiddels geschat op vijftig miljard dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl