Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Prijzen pakken is de ultieme drug voor Kuijt

Als iemand het karakter van Feyenoord en FC Utrecht kan omschrijven, dan is het Dirk Kuijt wel. "Ze lijken heel erg op elkaar", aldus de aanvaller, die vijf jaar in de Domstad heeft gespeeld en aan zijn vierde seizoen in Rotterdam-Zuid bezig is.

"Ze hebben dezelfde karakters in de stad zitten. Dus wat dat betreft zijn we aan elkaar gewaagd. Het wordt zowel op als naast het veld een geweldige bekerfinale", verwacht de Katwijker.

Kuijt won in 2003 met FC Utrecht de beker door Feyenoord met 4-1 te verslaan in de eindstrijd. "Voor Feyenoord was dat toen een enorme teleurstelling. Ze waren de favoriet, ze hadden het jaar ervoor nog de UEFA Cup gewonnen", herinnert hij zich.

Kuijt blikt vooruit op KNVB-bekerfinale

"Met Utrecht waren we het jaar ervoor dichtbij (FC Utrecht verloor die finale in de verlenging nadat Ajax-aanvaller Wamberto in blessuretijd vanuit buitenspelpositie voor de 2-2 had gezorgd, red.), dus we wilden de beker toen met Utrecht ten koste van alles wél willen. Dat deden we ook op een overtuigende manier", aldus Kuijt.

De oud-international neemt de manier waarop hij met FC Utrecht in 2003 de beker won, nu als uitgangspunt voor Feyenoord. "Als we met Feyenoord zo de wedstrijd ingaan, dan maken we een hele grote kans om te winnen", voorspelt hij.

Ik laat het absoluut niet van deze wedstrijd afhangen. Pas na het seizoen gaan we evalueren.

Dirk Kuijt over zijn toekomst bij Feyenoord

"Het gaat uiteindelijk om prijzen winnen", vervolgt hij. "Dat is zo onbeschrijflijk, dat wil je herhalen. Dat werkt eigenlijk als drugs, al heb ik dat nog nooit gebruikt..."

Aan afkicken denkt de aanvaller nog niet, al komt dat moment steeds dichterbij. Het contract van Kuijt, die in juli 36 jaar wordt, loopt na dit seizoen af. Toch zal de uitkomst van de bekerfinale niet van invloed zijn op zijn besluit om eventueel te verlengen bij Feyenoord. "Pas na het seizoen gaan we evalueren."

  • ANP
    Igor Gluscevic en Dirk Kuijt na het winnen van de KNVB-beker met FC Utrecht in 2003
  • ANP
    Dirk Kuijt viert met de fans van FC Utrecht de bekertriomf in 2003

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl