NOS Nieuws

Laatste V&D nu ook dicht: ik kwam hier voor de paspoppen

Laatste klanten halen laatste V&D leeg: ik kwam hier voor de paspoppen

"Onwerkelijk", verzucht filiaalmanager Ivo den Besten toen hij aan het begin van de middag de deuren op slot deed van de V&D-vestiging in Hilversum. Het was het laatste filiaal dat gesloten werd. Na bijna 130 jaar kwam daarmee definitief een eind aan V&D.

Volgens Den Besten stonden mensen vanochtend voor opening al te dringen voor de deuren. "Rond half tien renden ze naar binnen. Binnen een uur was bijna alles weg", vertelt de filiaalmanager. "Alleen een paar kasten en meubels werden pas aan het eind van de ochtend verkocht."

Klanten reageerden verdrietig en teleurgesteld. Velen lieten hun blijk van medeleven ook achter op meubels in de vestiging. Er staan teksten als 'Hoe triest?' en 'Dank je wel V&D voor al die jaren. Ik zal je missen'.

Eerste klant

De winkel werd symbolisch gesloten door Jan van den Berge, die 76 jaar geleden de eerste klant van het filiaal in Hilversum was. Hij werd toen als 6-jarige in het zonnetje gezet als eerste bezoeker. "We hebben een laatste rondje met hem door de winkel gemaakt, een bijzonder moment voor allebei", vertelt Den Besten.

Maandag en dinsdag wordt het filiaal in Hilversum helemaal leeggehaald. Daarna is het ook voor de filiaalmanager zelf voorbij. Den Besten: "Vanaf vrijdag zit ik in de WW. Als iemand nog een baan heeft?"

Tijdje open

V&D ging eind vorig jaar failliet. Vorige maand besloten de curatoren het warenhuisconcern nog een tijdje open te doen om de spullen die over waren gebleven te verkopen. Daar kwamen massa's mensen op af.

In de afgelopen weken sloten verschillende winkels al eerder de deuren dan gepland. De uitverkoop ging sneller dan verwacht. Gisteren gingen zes andere filialen al definitief dicht.

  • ANP
    Filiaalmanager V&D sluit laatste vestiging in Hilversum
  • ANP
  • ANP
  • ANP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl