Michiel Kramer schreeuwt het uit na de overwinning op Ajax, eerder in het bekertoernooi
NOS Voetbal

Kramer: soms komen dromen uit

Natuurlijk was hij erbij in 1999, het jaar van de laatste landstitel voor de club uit Rotterdam-Zuid. Als jochie van tien stond de kleine Michiel Kramer op de Coolsingel tussen al die andere Feyenoord-fans. "Ja, zeker weten. Het was druk, gigantisch druk."

Hij kan het niet ontkennen, het was inderdaad wel even door zijn hoofd geschoten destijds: daar wil ik later ook een keer staan. "Uiteindelijk wel natuurlijk. Op het moment dat je als kleine jongen droomt van Feyenoord, droom je ook van een kampioenschap en de Coolsingel. Dat was voor mij eigenlijk vanzelfsprekend. En soms komen dromen uit. Dat zou mooi zijn."

De in de zomer van ADO Den Haag overgenomen spits rekent zich zeker nog niet rijk, maar met de bekerfinale in de eigen Kuip in het vooruitzicht, is een volksfeest in de Rotterdamse binnenstad wel heel dichtbij gekomen. Kramer heeft al een beetje bedacht hoe de confrontatie met FC Utrecht zou kunnen verlopen.

Michiel Kramer visualiseert over bekerfinale

Gelijk een prijs

"Natuurlijk ga je die wedstrijd in je hoofd na. Wellicht kun je belangrijk zijn voor je ploeg, een doelpunt maken of wat dan ook. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we die beker winnen. Als dat lukt zonder dat ik scoor, vind ik dat prima. Het zou wat zijn als ik in mijn eerste jaar gelijk een prijs pak. Daar ga ik alles aan doen. En de rest ook."

En dan op maandagochtend naar de Coolsingel. Feest vieren. Net als in 1999. Maar toch anders. Want deze keer niet op het plein, maar op het balkon van het stadhuis...

Michiel Kramer maakt ruzie met spelers van FC Groningen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl