Onno Hoes (r.) met zijn advocaat bij de rechtbank
NOS Nieuws

Geen schikking Onno Hoes en PowNed

Onderhandelingen tussen omroep PowNed en Onno Hoes over een schikking zijn op niets uitgelopen. De omroep en de oud-burgemeester van Maastricht zijn verwikkeld in een rechtszaak naar aanleiding van beelden die PowNed uitzond, waarop is te zien dat Hoes in een restaurant flirt met een man van 20.

De opnames, die met een verborgen camera waren gemaakt, leidden tot het aftreden van Hoes als burgemeester. Het was de tweede keer dat hij door een date in opspraak raakte. Na een eerdere affaire had hij de gemeenteraad beloofd dat zoiets niet nog eens zou voorkomen.

Hoes spande een rechtszaak aan tegen PowNed en de rechter bepaalde in een voorlopig vonnis dat de omroep de beelden niet had mogen uitzenden. De partijen kregen tot deze week de tijd om tot een schikking te komen.

Rechtmatig

Maar de advocaten van PowNed en Hoes bevestigen in het AD dat ze het niet eens zijn geworden. "Onze standpunten lagen te ver uit elkaar. We schikken niet. Ook omdat we nog steeds vinden dat het rechtmatig was om de beelden uit te zenden", zegt Jens van den Brink, raadsman van PowNed.

De rechter moet nu met een definitief vonnis komen. Als Hoes in het gelijk wordt gesteld, kan hij een schadeclaim indienen tegen PowNed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl