Feest bij de speelsters van Ajax na de 2-0

Voetbalsters Ajax overtuigend naar bekerfinale

De voetbalsters van Ajax hebben zich dankzij een zege op PSV geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. Op De Toekomst werd de Eindhovense ploeg met 5-1 overklast.

Tessel Middag, die tegen PSV haar honderdste duel voor Ajax speelde, opende vlak voor rust met een fraai schot de score. In de tweede helft vervloog bij PSV snel de hoop op de ommekeer, want via Marjolijn van der Bighelaar (schot) en Eshly Bakker (kopbal) werd het 3-0.

Tien minuten voor tijd deed Siska Folkertsma iets terug voor PSV, maar lang konden ze niet van het feestje genieten. Mandy Versteegt (84ste minuut) en weer Middag bepaalden de eindstand op 5-1.

Herkansing

Door de zege staat Ajax voor het derde opeenvolgende jaar in de finale. Vorig seizoen werd met 3-2 verloren van FC Twente, in 2014 werd PSV met 2-1 verslagen.

In de finale, die op zaterdag 28 mei in Den Haag wordt gespeeld, zal Ajax het opnemen tegen ADO Den Haag of de amateurs van sc Buitenveldert. De halve finale tussen die twee ploegen staat zaterdag op het programma.