NOS Nieuws

Prince niet dood door zelfmoord of geweld

Er is geen reden om aan te nemen dat Prince zelfmoord heeft gepleegd of dat hij door geweld om het leven is gekomen. Dat zegt de politiechef die het onderzoek leidt naar de dood van de popster. Er waren geen sporen van letsel op zijn lichaam, zei hij op een korte persconferentie.

De artiest werd in zijn huis bewusteloos gevonden door zijn eigen personeel. "Personeelsleden van Paisley Park konden hem 's ochtends niet bereiken, daarom zijn ze in het huis gaan kijken en ze vonden hem bewusteloos in de lift. Reanimatie had geen succes en om 10.07 uur werd hij doodverklaard", vertelde de politiechef. Hij gaat ervan uit dat Prince alleen thuis was.

Hij noemde de dood van Prince een tragedie: "Hij was voor ons vooral een lid van de lokale gemeenschap en een goede buurman."

Sheriff: geen reden om aan te nemen dat het om zelfmoord gaat

Vandaag is ook autopsie verricht op het lichaam van Prince. Het onderzoek van de lijkschouwer heeft vier uur geduurd. De resultaten worden nog niet bekendgemaakt. Om de doodsoorzaak te bepalen moet eerst nog meer informatie worden verzameld, zegt het kantoor van de lijkschouwer.

Alles wat relevant zou kunnen zijn voor zijn overlijden, wordt onderzocht, onder meer de medische gegevens van Prince, en dat kost nog zeker enkele dagen, zegt het kantoor. Ook voert een aantal laboratoria testen uit op weefsel van de popster en het duurt nog zeker enkele weken voordat de uitslag daarvan bekend is.

Het lichaam van Prince is inmiddels overgedragen aan zijn familie.

Paarse pannekoekjes bij het huis van Prince

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl