De omzet steeg, maar vanwege het sjoemelschandaal belandde Volkswagen vorig jaar toch diep in de rode cijfers.
NOS Nieuws

Grootste verlies ooit voor Volkswagen

Volkswagen heeft afgelopen jaar het grootste verlies ooit geleden. Het concern boekte een negatief resultaat van 1,6 miljard euro. Het is een direct gevolg van het schandaal met de sjoemeldiesels. De kosten van terugroepacties en schadevergoedingen raamt het concern nu op ruim 16 miljard euro.

Het bedrijf had eerder de presentatie van de jaarcijfers uitgesteld. De omzet van Europa's grootste autofabrikant steeg nog wel, met 5,4 procent tot 213 miljard euro. Voor het komend jaar verwacht Volkswagen-topman Matthias Müller weer zwarte cijfers te schrijven.

Bonussen

De raad van commissarissen van Volkswagen was vandaag ook bijeen om te praten over de bonussen van de top van het bedrijf. Naar verluidt gaan de leden van de raad van bestuur 30 procent van hun bonus inleveren. Maar het is mogelijk dat ze die later alsnog uitgekeerd krijgen. Van het bedrag dat ze nu aan bonussen inleveren, worden aandelen verkocht. Als die aandelen over drie jaar een kwart meer waard zijn dan nu, krijgen ze de waarde van de aandelen uitbetaald. Anders niet.

Verder maakte het concern bekend dat de resultaten van het interne onderzoek naar de fraude nog niet naar buiten komen. Volgens Volkswagen zou dat het concern op dit moment te veel schade berokkenen. Eerder beloofde VW de uitkomsten van dat onderzoek voor eind april bekend te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl