Fans leggen bloemen neer bij First Avenue in Minneapolis
NOS Nieuws

Bloemen voor Prince in Minneapolis, tribute in Amsterdam

Op het landgoed Paisley Park bij Minneapolis hebben zich honderden fans van de overleden zanger Prince verzameld. Ze hebben bloemen neergelegd en ballonnen opgehangen.

Bij club First Avenue in Minneapolis, waar de film Purple Rain werd opgenomen, werd een herdenking gehouden. Voor de club is een bloemenzee ontstaan. "Het is voor mijn gevoel de enige plek waar ik naartoe kon gaan", zei een fan. "Toen ik het nieuws hoorde, ben ik hier meteen naartoe gegaan. Je kunt wel thuis gaan zitten, maar dit voelt meer als thuis."

"Hij is een stem van deze wereld en van Minnesota", zei een andere fan, refererend aan de thuisstaat van Prince. "Ik weet niet wat we zonder hem moeten."

Telefoontje naar alarmcentrale

Prince, die 57 jaar was, werd gisteren bewusteloos aangetroffen in een lift op zijn landgoed. "Paisley Park, we zijn op Paisley Park", zei een anonieme man die het alarmnummer 911 belde. "Ja, het gaat om Prince", valt te horen in de vrijgegeven opnames van het gesprek.

De toegesnelde ambulancebroeders konden niets meer voor hem doen. Om 10.07 uur, Amerikaanse tijd, werd de zanger dood verklaard. "De persoon is overleden", zeiden ze tegen de meldkamer.

De Melkweg eert Prince met herdenkingsavond

Ook in Nederland werd stilgestaan bij de dood van Prince. Het leidde vannacht tot een spontaan concert in de Melkweg in Amsterdam.

"Ik zat de hele avond al met een pounding heart thuis", zei een vrouw. "Toen dacht ik, het is om de hoek. Ik ga gewoon even kijken." Een andere vrouwelijke fan ziet Prince als popicoon. "Hij staat tussen vele andere grote namen. Toen ik het hoorde dacht ik: nee, dat kan niet. Ik vind het heel bijzonder dat dit vanavond wordt georganiseerd."

Een man is speciaal voor de gelegenheid vanuit Ewijk, bij Nijmegen, gekomen. "Ik hoorde het op het NOS Journaal en ben meteen met de trein hiernaartoe gekomen. Want ik dacht: daar wil ik bij zijn."

Bloemen en feest voor Prince

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl