Een vrouw in Coatzacoalcos barst in tranen uit nadat ze te horen had gekregen dat haar broer is omgekomen
NOS NieuwsAangepast

Dodental explosie chemiecomplex Mexico loopt op

Het dodental van de explosie in een petrochemische fabriek in Mexico is opgelopen naar 24. Gevreesd wordt dat het aantal doden verder stijgt, omdat er nog mensen worden vermist.

Volgens de topman van het Mexicaanse oliebedrijf Pemex is het nog onduidelijk waardoor een installatie op het complex woensdag ontplofte. "We weten dat er een lek was, maar we weten nog niet hoe dat heeft kunnen gebeuren", zei hij. "Alles wijst op een ongeluk."

136 fabriekswerkers liepen door de explosie verwondingen op, negentien van hen liggen nog in het ziekenhuis. Dertien zijn er slecht aan toe, twittert Pemex.

Tientallen families hebben zich bij de fabriekspoort verzameld in de hoop meer te weten te komen over het lot van hun geliefden. Er hangt nog steeds een penetrante geur bij het complex.

"Ze zeggen dat we gif inademen en dat we moeten vertrekken", zegt een vrouw tegen persbureau Reuters. Haar broer is een van de vermisten. "Maar als we weggaan, kunnen ze de lichamen doen verdwijnen."

President Peña Nieto heeft aangekondigd dat hij naar de getroffen stad Coatzacoalcos zal afreizen om de gewonde fabriekswerkers en de nabestaanden een hart onder de riem te steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl