NOS Voetbal

Feyenoord vindt seizoen alleen geslaagd bij bekerwinst

Feyenoord en FC Utrecht blikken vooruit op bekerfinale

Feyenoord hoopt zondag na acht jaar van droogte weer een hoofdprijs te pakken. De Rotterdammers, die in 2008 voor het laatst de beker wonnen, strijden met FC Utrecht om de KNVB-beker en beschouwen bij winst het voetbaljaar als geslaagd.

Verliezen is voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in ieder geval geen optie. "Dan is het seizoen mislukt, tenminste, zo voelt het dan. Je bent immers dicht bij een hoofdprijs. Dan moet je er alles voor doen", zegt Van Bronckhorst, die dit jaar met Feyenoord in de eredivisie twee keer van Utrecht won (thuis met 3-2 en uit met 2-1).

De ploegen troffen elkaar eerder in de bekerfinale van 2003, met Utrecht als overtuigende winnaar (4-1). Jean-Paul de Jong, Igor Gluscevic (twee keer) en Dirk Kuijt scoorden voor de Domstedelingen, Bonaventure Kalou voor Feyenoord.

2-2 bij Ajax geeft Utrecht vertrouwen

Utrecht-aanvoerder Willem Janssen gelooft in de vierde KNVB-beker voor Utrecht. "We hebben afgelopen zondag (tegen Ajax, red.) aangetoond dat we in een groot stadion, tegen een grote club, tot een goede prestatie kunnen komen. Dat heeft ons nog meer vertrouwen gegeven voor komende zondag."

De aftrap van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is zondag om 18.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl