Salah Abdeslam
NOS Nieuws

Abdeslam aangeklaagd voor poging tot moord

Terrorismeverdachte Salah Abdeslam is door de Belgische onderzoeksrechter aangeklaagd voor poging tot moord bij een schietpartij in Brussel een week voor de aanslagen in de stad. Bij die schietpartij in Vorst, op 15 maart, raakten vier agenten gewond.

Franse en Belgische speurders wilden huiszoeking doen op het adres in Vorst en hadden niet verwacht dat daar mensen aanwezig zouden zijn. Toen ze de deur openden, werden ze onder vuur genomen door twee personen. Twee anderen wisten te ontsnappen. Een van hen was Salah Abdeslam, de tweede Amine Choukri. Beide mannen werden enkele dagen later opgepakt in Molenbeek.

Viervoudige moordpoging

Na het verhoor door de onderzoeksrechter werd Abdeslam in verdenking gesteld van een viervoudige moordpoging op politieagenten, maar er is geen aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Daardoor is er niets dat zijn uitlevering aan Frankrijk in de weg staat.

De Franse overheid wil Abdeslam graag berechten voor betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Begin mei moet Abedslam voor de Brusselse raadkamer verschijnen. Mogelijk wordt hij snel daarna uitgeleverd aan Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl