Wout Poels is tevreden met zijn vierde plaats in de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Poels: moet mij tonen in eendaagse koersen

Wout Poels was naar de Waalse Pijl gekomen om zich te laten zien namens de Sky-formatie en daarin slaagde de 28-jarige Limburger met verve. "Ja, volgens mij ben ik vierde. Ik kwam voor de topvijf en dat is gelukt."

Poels wist wat hem te doen stond op de slotklim, de roemruchte Muur van Hoei. Geduld is daar een schone zaak, leert de ervaring. "Wachten, wachten, wachten. En dan de laatste 200 meter alles eruit persen wat erin zit."

De krachtexplosies van Alejandro Valverde, die de Waalse Pijl voor de vierde keer op zijn naam schreef, Julian Alaphilippe en Daniel Martin waren hem te machtig, maar met zijn status van 'best of the rest' kon hij best leven.

Olympische Spelen

De hoge klassering deed hem vooral deugd met het oog op de Olympische Spelen van later dit jaar. Want daar wil Poels bij zijn. En goede uitslagen in de eendagskoersen brengen hem dichter bij Rio, weet hij.

"In die wedstrijden moet ik mij tonen. In de Amstel Gold Race had ik geen goede uitslag, maar ik reed er voor mijn gevoel goed. Ik zat er tot in de finale bij. En hier word ik vierde, toch een WorldTour-wedstrijd. Dus..."

In Rio de Janeiro is straks in de wegrace plaats voor slechts vier Nederlandse coureurs. Het wordt dus dringen geblazen, beseft ook Poels die dit jaar al succesvol was in de Ronde van Valencia en die van Catalonië. "Ik ben het seizoen in ieder geval goed begonnen. Ik hoop nu ook zondag in Luik-Bastenaken-Luik te kunnen laten zien goed uit de voeten te kunnen in eendaagse koersen."

Poels kwam voor topvijf en eindigt als vierde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl