NOS Wielrennen

Kippenvel bij Van der Breggen na tweede zege in Waalse Pijl

Van der Breggen: dit is een droom

Hoewel Anna van der Breggen de Waalse Pijl vorig jaar ook al won, was ze vanochtend niet zo zelfverzekerd. "Als je voor de start dat grote peloton ziet, je weet dat er elf beklimmingen inzitten inclusief twee keer de Muur van Hoei, dan ben je gewoon nerveus..."

Maar Van der Breggen voelde zich heel goed en dat bleek bij de finish: net als een jaar geleden kwam de renster van Rabobank-Liv alleen over de eindstreep. Haar tweede zege op de Muur van Hoei was volgens de 26-jarige Zwolse misschien wel mooier dan de eerste.

"Het is echt ongelooflijk. Het moment dat ik hier over de streep ga en voor de tweede keer win, dat is echt even kippenvel. Daar doe je alles voor. Ook het team heeft daar vandaag alles voor gedaan. Als alles dan goed gaat en je kan het afmaken: dat is een droom."

Van der Breggen weer snelste in Waalse Pijl

Van der Breggen ging in de finale met vier concurrentes de Muur op. Op het laatste stuk bleef ze alleen over met de Amerikaanse Boels-Dolmans-renster Evelyn Stevens. "Je weet het nooit met Stevens. Ze heeft het werelduurrecord en ze heeft hier ook gewonnen, dus ze geeft niet zomaar op en kan dit goed."

"Ik wist dat ik het moest gaan doen en ik wist dat ik het kon. Het is een ongelooflijk rotding, die Muur, en het doet heel veel pijn. Maar toen ploegleider Koos Moerenhout vanuit de auto zei dat ik op 150 meter moest aangaan, ben ik doorgegaan tot aan de streep. Dat was genoeg."

Anna van der Breggen samen met de winnaar bij de mannen, Alejandro Valverde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl