NOS Sport

Tilburg Trappers kampioen in Duitse Oberliga

De ijshockeyers van Tilburg Trappers zijn kampioen in Duitsland geworden. De Tilburgse formatie, die wegens de beperkte tegenstand in de Duitse Oberliga speelt, was in het eigen IJsportcentrum Stappegoor met 4-2 te sterk voor EHC Bayreuth.

De Trappers hadden de eerste twee duels van de best-of-five serie ook al in hun voordeel beslist.

Een titel zonder promotie voor Trappers

Tilburg Trappers, vijftienvoudig Nederlands kampioen, speelde afgelopen seizoen voor het eerst in Duitsland.

"Het duel was binnen tien minuten uitverkocht en dat is in de geschiedenis van de Trappers nog nooit voorgekomen", zei captain Diederick Hagemeijer, die met zijn ploeggenoten heel wat kilometers aflegde.

"Ik werk vier dagen in de week, net als veel anderen. Het is een taai seizoen geweest. Je zit op het gegeven moment in een flow, een soort roes."

Geen promotie

Aan het kampioenschap is geen promotie verbonden, aangezien al voor het seizoen is afgesproken dat Tilburg Trappers ook in 2016/2017 in de Oberliga zal spelen.

"We wisten van tevoren dat we wel kampioen konden worden, maar dat we niet konden profiteren", aldus Gerard Arink, de algemeen manager.

"Sportief gezien zouden we het misschien wel aankunnen, maar ook de organisatie moet het aankunnen. Dus we gaan volgend jaar weer lekker in de Oberliga spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl