Reizigers gaan door de beveiliging op Schiphol
NOS Nieuws

FNV: werkdruk beveiligers Schiphol te hoog

De FNV slaat alarm over de werkdruk van beveiligers op Schiphol. Volgens de bond toont recent onderzoek aan dat de situatie onhoudbaar is. Aan het onderzoek deden meer dan 500 Schipholbeveiligers mee.

Het is niet voor het eerst dat de FNV aan de bel trekt. De beveiligingsbedrijven en Schiphol weigeren volgens de bond al jarenlang om de TNO-normen uit 2010 na te leven. FNV-bestuurder Leen van der List waarschuwt voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

"Het is loodzwaar werk. Beveiligers moeten te lang op één plek in dezelfde houding staan. Dat leidt tot vermoeidheid en het brengt de alertheid van het personeel in gevaar."

Tijdsdruk

De FNV benadrukt dat de druk op de beveiligers toeneemt sinds de invoering van de centrale security op Schiphol. Vooral de tijdsdruk wringt volgens FNV-bestuurder van der List. "Vorig jaar moesten er 21 passagiers per 10 minuten door de security. Dat is nu verhoogd naar 29 en dat zet de zaak onder druk."

Schiphol zegt de kritiek van de bond zeer serieus te nemen. "Binnenkort spreken alle partijen, waaronder ook de FNV, met elkaar over de aanbevelingen in het onderzoek", aldus een woordvoerder.

Op Schiphol werken circa 3000 beveiligers voor vijf beveiligingsbedrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl