Wordt het dinsdag weer feest voor de Tilburg Trappers?
NOS Sport

Tilburg Trappers op drempel Duitse titel

Met onder meer vijftien Nederlandse titels en evenzoveel nationale bekers puilt de prijzenkast van de Tilburg Trappers al flink uit. Toch is het heel goed mogelijk dat er vanavond een volledig nieuwe trofee wordt toegevoegd aan de collectie: die van de Oberliga.

En dat al in het eerste Duitse seizoen van de Trappers, uitgeweken naar het derde niveau in Duitsland omdat de tegenstand in Nederland wel heel beperkt was.

Bij een zege op EHC Bayreuth is het zover. Dan is de finale om het kampioenschap al na drie duels beslist in het voordeel van de Tilburgers, die zondagavond de stand in de best-of-five-serie op 2-0 brachten dankzij een 7-6 overwinning in Bayreuth.

Verrassen en genieten

"Het is een genot om dit mee te maken", zegt voorzitter Ron van Gestel. Hij heeft zijn zoveelste nachtelijke terugrit van 700 kilometer achter de rug, maar zijn humeur lijdt er niet onder.

"Onze jongens stijgen boven zichzelf uit. Ze maken de mooiste periode uit hun carrière mee, want ik zal heel eerlijk zijn: dit had ik totaal niet verwacht."

Daar denken de spelers overigens anders over. Aanvoerder Diederick Hagemeijer: "Voor de groep is dit geen verrassing. Wij zijn gewend om te winnen en als we een competitie spelen, dan willen we die winnen. Dus ook in Duitsland."

Extra staanplaatsen

Het aanstaande kampioenschap leeft in Tilburg, Sinds de verhuizing naar de Oberliga steeg het bezoekersaantal in IJssportcentrum Stappegoor al met 500 toeschouwers tot gemiddeld 2200 man, maar de laatste weken is het zelfs steevast uitverkocht met ruim 2600 bezoekers.

"En voor de wedstrijd van dinsdag hebben we nog een paar extra staanplaatsen kunnen creëren, dus dan zit het echt tot het dak toe vol", verzekert Van Gestel.

De voorzitter hoopt uiteraard dat Tilburg het karwei dinsdagavond al afmaakt. "Dat scheelt toch weer een lange busreis en vooral een paar extra hartpatiënten, want die wedstrijden zijn zo spannend, dat is voor een normaal mens bijna niet meer vol te houden op de tribune."

Bureau of kroeg?

Ook Hagemeijer gaat uit van een groot feest in eigen huis, maar hij waakt voor al te veel optimisme. "Zo'n derde wedstrijd is altijd de lastigste om te winnen omdat de tegenstander voor z'n laatste kans knokt."

Als het feest vanavond onverhoopt niet doorgaat, hebben de Trappers nog twee kansen om de titel binnen te halen, maar het mooie eerste Oberliga-seizoen kan ook zomaar na nog slechts drie keer twintig minuten afgesloten worden met een megaklapper .

Hoe zijn woensdag eruitziet weet Hagemeijer dus niet. "Of ik zit dan om acht uur bij mijn werkgever achter mijn bureau of ik kom om dat tijdstip de kroeg uitrollen. Ik ga in ieder geval voor dat laatste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl