NOS SportAangepast

Cruijff geëerd bij Laureus Awards; prijzen voor Djokovic en Williams

Emotionele speeches van Jordi Cruijff en Gullit bij Laureus Awards

Novak Djokovic en Serena Williams zijn bij de uitreiking van de Laureus Awards gekroond tot beste sportman en beste sportvrouw van 2015. De All Blacks (de rugbyers van Nieuw-Zeeland) werden uitgeroepen tot beste sportploeg.

Beide tennissers wonnen vorig jaar drie grandslamtoernooien. Het was voor zowel Djokovic als Williams de derde keer dat ze de prestigieuze prijs mochten ontvangen. Djokovic was al eens de beste in 2012 en 2015 en Williams ontving de award in 2010 en 2003.

Djokovic had concurrentie van Lionel Messi, Usain Bolt, Stephen Curry en Lewis Hamilton. Williams liet in de verkiezing Shelly-Ann Fraser-Pryce, Genzebe Dibaba, Katie Ledecky, Anna Fenninger en Carli Lloyd achter zich. Dafne Schippers viel net af voor de nominaties.

  • Getty Images
    Novak Djokovic
  • AFP
    Niki Lauda kreeg een prijs voor zijn hele carrière

Laureus eert Johan Cruijff

Bij het gala in Berlijn werd ook Johan Cruijff geëerd. De vorige maand overleden voetbalicoon kreeg postuum de Spirit Award. Oud-Barcelonaspeler Carles Puyol overhandigde de prijs aan de zoon van Cruijff, Jordi.

Formule 1-coureur Max Verstappen greep naast de prijs voor de doorbraak van het jaar. Die ging naar de Amerikaanse golfer Jordan Spieth. Voormalig Formule 1-coureur Niki Lauda viel ook in de prijzen. De 67-jarige Oostenrijker kreeg de carrièreprijs overhandigd.

Jordi Cruijff ontvangt postuum de Spirit Award

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl