Jesse van Wieren
NOS Nieuws

Jesse van Wieren mogelijk levend begraven

Jesse van Wieren, de man die met Oud en Nieuw in Kloosterburen om het leven is gebracht, is mogelijk levend begraven. Dat blijkt volgens het Openbaar Ministerie uit een voorlopig sectierapport. Vandaag was er een pro-formazitting over de zaak.

De 28-jarige Van Wieren uit Leens verdween in de nieuwjaarsnacht. Hij was op weg van een café naar het huis van een vriend in Kloosterburen, maar kwam daar nooit aan. Enkele dagen later werd zijn lichaam opgegraven in een tuin in Kloosterburen. De bewoner van het huis en diens vriendin zitten vast als verdachten. Ze hebben beiden een psychiatrisch verleden.

Geen zekerheid

In januari werd al bekend dat Van Wieren door geweld om het leven is gekomen. Toen werd gezegd dat messteken hem fataal waren geworden, maar in een voorlopig sectierapport staat dat niet kan worden uitgesloten dat het slachtoffer nog leefde toen hij werd begraven.

"We weten dat niet zeker, we gaan er eigenlijk ook niet van uit, maar we kunnen het niet uitsluiten", zegt persofficier Pieter van Rest. "Het slachtoffer is geslagen met een ijzeren stang, er is gestoken en er is mogelijk sprake geweest van verwurging. Al dat letsel kan de dood verklaren, maar het NFI heeft daar nog geen zekerheid over."

Van Rest wijst erop dat het NFI nog met een definitief rapport moet komen. Mogelijk geeft dat een duidelijk antwoord op de vraag of Van Wieren levend is begraven.

Aanleiding

Wat er precies is gebeurd in de nieuwjaarsnacht in Kloosterburen staat nog niet vast. Zo is nog steeds onduidelijk hoe Van Wieren en de verdachten met elkaar in aanraking zijn gekomen en wat de aanleiding is geweest voor het geweld.

De verdediging van de mannelijke verdachte zegt dat er mogelijk sprake is geweest van noodweer, maar volgens het OM is dat uitgesloten. De persofficier spreekt van "een ernstige verdenking van moord".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl