Resterende programma degradatiekandidaten
NOS Voetbal

Cambuur treft laagvliegers, De Graafschap botst op linkerrijtje

De strijd om het landskampioenschap mag dan buitengewoon spannend zijn en de nodige aandacht opeisen, in de onderste regionen van de eredivisie zijn de kaarten ook nog lang niet geschud. Waarbij uiteraard het gevecht tegen rechtstreekse degradatie het meest in het oog springt.

SC Cambuur is de huidige hekkensluiter in de eredivisie. Met twee punten minder dan De Graafschap en een aanzienlijk slechter doelsaldo (-40 tegen -26) dreigt na drie jaar op het hoogste niveau een exit voor de Friezen.

Het resterende programma biedt Cambuur wellicht nog enig perspectief, want naast titelkandidaat PSV treft de club uit Leeuwarden in Willem II en Excelsior nog twee laagvliegers, bovendien beide keren op eigen veld. De Graafschap moet juist twee keer op bezoek bij een ploeg uit het linkerrijtje, om thuis af te sluiten tegen Ajax.

Nacompetitie

Met Willem II en Excelsior zijn twee clubs genoemd die rechtstreekse degradatie zo goed als zeker zullen ontlopen, maar nog wel samen met Cambuur of De Graafschap in de nacompetitie kunnen belanden en zo alsnog het haasje kunnen worden.

Roda JC heeft de zestiende plaats ook nog niet definitief achter zich gelaten, maar de marge van zes punten met Willem II lijkt een veilige. Het ongewenste nagerecht gaat dus zeer waarschijnlijk op een Tilburgs of een Rotterdams bordje terechtkomen.

Resterende programma degradatiekandidaten

Speelronde SC CambuurDe Graafschap Willem II Excelsior
32. Willem II (t)FC Utrecht (u) SC Cambuur (u) FC Twente (u)
33. PSV (u)AZ (u) Feyenoord (t) PEC Zwolle (t)
34. Excelsior (t)Ajax (t) Roda JC (u) SC Cambuur (u)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl