De metro in Brussel
NOS Nieuws

Minister: moslims dansten na aanslagen, oppositie eist opheldering

Een deel van de moslims in België heeft na de aanslagen op het vliegveld Zaventem en het metrostation Maalbeek gedanst. Dat is het echte probleem, niet de terroristen. Dat stelt de Belgische minister Jambon.

Volgens hem zijn terroristen slechts een puist. "Daaronder zit een veel moeilijker te behandelen kanker", zei hij in de Standaard.

Premier Michel bevestigt dat er na de aanslagen 'incidenten' zijn geweest. De minister-president van Brussel Vervoort spreekt ook van een incident en stelt dat er in een woning in de gemeente Elsene (Brussel) flink is gefeest.

De uitspraken van Jambon hebben geleid tot politieke opschudding in België. De oppositie eist dat de minister zijn uitspraken onderbouwt en met feiten komt. Als er geen bewijs op tafel komt, moet de minister zijn excuses aanbieden, zeggen woordvoerders van de oppositie.

Binnen de regering klinkt ook kritiek. Vice-premier Peeters vindt dat minister Jambon tijdens het volgende kabinetsberaad wel met een goede uitleg moet komen. "We zullen hem daar ook naar vragen." Minister van Justitie Geens zei vanochtend in het parlement dat iedereen "recht heeft op een communicatiefoutje". Meer wilde hij niet zeggen, omdat Geens vindt dat de regering juist in de lastige tijd na de aanslagen een eenheid moet vormen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl