Het Pentagon
NOS Nieuws

Hackers mogen proberen om systemen Pentagon te kraken

Een groep zorgvuldig geselecteerde hackers mag vanaf vandaag met toestemming de systemen van het Pentagon proberen te kraken. Als ze problemen ontdekken worden ze daar waarschijnlijk financieel voor beloond.

De hackers die meedoen aan het programma van het Pentagon moeten Amerikaans staatsburger zijn. Ze worden daarnaast gescreend en krijgen - in eerste instantie - geen toegang tot gevoelige systemen. 'Hack the Pentagon', zoals het initiatief heet, duurt tot en met 12 mei.

Minister Carter hoopt hiermee dat de systemen van het leger veiliger worden, schrijft persbureau Reuters. De minister wijst ook op kritiek uit de beveiligingsindustrie: "We scoren bij hen niet heel hoog op het gebied van databescherming."

Vingerafdrukken en sofinummers

Defensie is niet de enige overheidsorganisatie die een controle kan gebruiken. Vorig jaar wisten hackers binnen te dringen bij de Office of Personnel Management.

Hierbij werden zo’n 5,6 miljoen vingerafdrukken buitgemaakt en van 21,5 miljoen Amerikanen ook het sofinummer. Met dergelijke gegevens kan identiteitsfraude worden gepleegd. Het zorgde voor veel kritiek op de mate waarin de overheid informatie goed beschermt.

Gebruikelijk in Silicon Valley

Technologiebedrijven als Google en Facebook belonen hackers al langer voor het vinden van beveiligingsproblemen, maar voor de Amerikaanse overheid is het nieuw.

Verschil met de 'hackprogramma's' van techbedrijven is dat bij het Pentagon alleen vooraf geselecteerde hackers mee mogen doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl