De reconstructie van het wrak van MH17

Australische MH17-families klagen Malaysia Airlines aan

Zeven van de 23 families van Australische slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 stappen naar de rechter. Ze klagen Malaysia Airlines aan voor het vliegen boven een conflictgebied, meldt de Australische krant Herald Sun.

Volgens de advocaat van de families was het duidelijk dat vliegen boven Oekraïne op dat moment erg gevaarlijk was. Hij baseert zich op het MH17-rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat in oktober vorig jaar werd gepresenteerd.

"De vliegmaatschappij heeft wettelijk gezien de verantwoordelijkheid om passagiers en hun families te beschermen", zegt de advocaat. "Een proactieve houding ten opzichte van een risico-inschatting had kunnen leiden tot een andere beslissing."

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oekraïne neergehaald tijdens een vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Hierbij kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 27 Australiërs.

Nederlandse rechtsgang

Van een proces door Nederlandse nabestaanden is nog geen sprake. Letselschadeadvocaten willen eerst het onderzoek van het Joint Investigation Team afwachten voordat ze mogelijk naar de Nederlandse rechter stappen.

Van Malaysia Airlines hebben nabestaanden inmiddels wel een schadevergoeding ontvangen, waar zij volgens de geldende reisvoorwaarden recht op hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl