Bauke Mollema voor de start van de Amstel Gold Race
NOS Wielrennen

Klaagzang na Gold Race over regen, hagel en lekke band

Er was geen hoofdrol weggelegd voor de Oranje-wielrenners in de Amstel Gold Race. Bauke Mollema was op de veertiende plaats de beste Nederlander. Wat is er onderweg allemaal gebeurd?

"Je spreekt weer met een teleurgestelde renner", vertelt Tom Dumoulin, die 91ste werd. "Ik reed lek op het moment dat er geen auto's achter de groep zitten. Dat was echt ***. Ik mijn eentje ga ik geen dertig seconden meer dichtrijden."

Weer teleurgestelde Dumoulin na Gold Race

Tot die tijd voelde Dumoulin zich juist goed. "Ik had nog wel wat over in die groep. Misschien dat ik hier nog had meegedaan om het podium, al acht ik die kans niet groot."

Hagel en sneeuw

Robert Gesink kwam onder de modder binnen, op de 23ste plaats: "Het begon even flink te regenen. Je zag bijna niks. Op het einde kwamen er aardig wat lijken over de finish."

Ook Pieter Weening (46ste) begon over het weer. "Op gegeven ogenblik komt er ineens een hagel- of sneeuwbui voorbij en iedereen was bijna half onderkoeld. Sindsdien had ik geen goede benen meer."

Toch slaagde Weening erin om zijn ploeggenoot Maurits Lammertink goed af te leveren voor de finale. Lammertink werd uiteindelijk zestiende.

"Ik was nog heel goed. Maar ja, ik raakte ingesloten in de sprint. Echt een gemiste kans", aldus de Roompot-coureur.

Lammertink: ik raakte ingesloten in de sprint

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl