Ook kinderen doen mee aan de Mars tegen Terreur
NOS Nieuws

Dit zijn de gezichten van de Mars tegen Terreur

Duizenden mensen doen mee aan de Mars tegen Terreur, ieder met zijn of haar eigen motivatie. Ze lopen door de straten van Brussel. De een houdt een spandoek omhoog, de ander zwaait met de Belgische vlag. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal willen laten horen dat België tegen terreur is.

Sammy Mahdi komt uit Molenbeek

Sammy Mahdi komt uit Molenbeek, de wijk waar terreurverdachte Salah Abdeslam werd opgepakt. "Molenbeek wordt nu iedere keer afgeschilderd als een wijk waar alleen maar geradicaliseerde jongeren wonen terwijl dat in de praktijk natuurlijk niet zo is. Maar we staan hier ook tegen de haat en tegen de terreur. En haat en terreur, dat is waar IS voor staat."

Laura loopt met haar moeder

De jonge Laura loopt de mars met haar moeder. Ze vindt het vervelend dat terreur haar stad heeft getroffen. "Het is heel erg wat er is gebeurd. Daarom loop ik mee met deze mars."

Paul wacht op de protestmars

Paul Gaunet staat te wachten op de protestmars. "Ik ben voor het eerst op het Beursplein bij de kaarsjes. Die wilde ik zien." Paul vindt dat de protestmars een maand eerder plaats had moeten vinden. "Toen hadden er zeker 50.000 mensen meegelopen. Nu zouden het er hooguit 15.000 kunnen worden."

De Belgische oud-premier Di Rupo loopt ook mee

Ook de Belgische oud-premier Elio Di Rupo loopt mee met de mars. Over de reden waarom hij dat doet, kan hij kort zijn. "Uit solidariteit", zegt de premier uit het vorige kabinet van België.

Hanna fietst mee

Hanna loopt niet mee, maar fietst mee, samen met haar broer. "Ik vind het echt heel erg", zegt ze verlegen. Hanna's broer onderbreekt haar en fluistert: "We doen ook mee vanwege de solidariteit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl