NOS NieuwsAangepast

Bescheiden opkomst bij 'serene en rustige' Mars tegen Terreur

  • ANP
  • Reuters
    Een jongetje bij de Mars tegen Terreur
  • ANP
    Het Beursplein staat vol met betogers tegen terreur
  • Reuters
  • ANP
    Ook veel kinderen lopen mee in de mars

Vier weken na de aanslagen in Brussel zijn duizenden mensen de straat opgegaan in Brussel. Ze liepen mee in een Mars tegen Terreur.

De organisatie had ongeveer 15.000 deelnemers verwacht, maar de politie zegt dat er ongeveer 6500 mensen waren.

Mars tegen Terreur vult Brusselse straten

Molenbeek

De mars begon rond 14.00 uur bij het Noordstation in de Belgische hoofdstad. Via onder meer de wijk Molenbeek en de Beurs voerde de route naar het Fontainasplein. Daar werd de mars afgesloten met muziek en toespraken van onder anderen nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op luchthaven Zaventem.

In reactie op de aanslagen van 22 maart hadden meer dan 160 organisaties opgeroepen naar de hoofdstad te komen voor de tocht.

Dreiging

Het initiatief voor de mars ontstond kort na de aanslagen in Brussel. Het was de bedoeling al op 27 maart een optocht tegen terreur en haat te houden, maar die werd uit veiligheidsoverwegingen opgeschort.

Volgens correspondent Joris van Poppel viel de opkomst tegen doordat "mensen wellicht dachten dat het toch te gevaarlijk was". De sfeer was sereen en rustig volgens hem. "We zijn nu een maand verder. Er is nog veel verdriet, er branden nog altijd kaarsjes. Maar het is stukken minder."

'Misschien dachten mensen dat het toch te gevaarlijk was'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl