NOS Sport

Titels voor rugbyteams van Hilversum en RUS

Rugbyers Hilversum opnieuw landskampioen

De rugbyers van RC Hilversum zijn voor de achttiende keer landskampioen geworden. In de finale in Amsterdam werd The Dukes, dat in 2008 kampioen was, met 29-14 geklopt. De Hilversummers bleven het hele seizoen ongeslagen. Dat is ze nooit eerder gelukt.

In de competitie had Hilversum de ploeg uit Den Bosch ook al drie keer verslagen: 33-8, 36-0, 20-10. Try's van Storm Carroll, Rik Roovers, Benji Cottle, Blake Nightingale en drie conversies van Marcus Holden en een benutte penaltykick van de laatste brachten Hilversum op 29-0.

Pas toen het kalf verdronken was, dempte The Dukes in de slotfase de put nog enigszins door try's van Stefan Vos en Enrico Bertolin en conversies van Maarten van Osch.

RUS landskampioen bij vrouwen

Vijfde rugbytitel op rij voor RUS

De dames van het Utrechtse RUS werden door een 15-11 zege op het Amsterdamse AAC voor de vijfde keer op rij kampioen. Net als de kampioen bij de mannen bleef ook RUS het hele seizoen ongeslagen.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Utrechtse studenten op voorsprong door een try van Elke van Meer. Maar AAC - met oud-bobsleester Esmé Kamphuis in de ploeg - vocht zich knap terug en kwam met 5-11 voor.

De Amsterdammers hielden lang stand, maar in de slotfase kwam RUS terug, waarbij sevens-international Annemarije van Rossum het slotakkoord had. Haar try bezorgde RUS de vijfde titel op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl