NOS SportAangepast

Bertens verrast andermaal in de Fed Cup

  • AFP
    Kiki Bertens
  • EPA
    Caroline Garcia

Kiki Bertens heeft Nederland op een 1-0 voorsprong gezet in de halve finales van de Fed Cup tegen Frankrijk. De kopvrouw van Oranje verbaasde andermaal en won in Trélazé met opvallend gemak van Caroline Garcia: 6-4, 6-2.

Bertens brak in de openingsgame van de eerste set direct de opslag van de Franse nummer twee en hield die voorsprong vast. Een wilde forehand van Garcia, die de bal buiten de lijnen sloeg, maakte een einde aan de eerste set.

Hoog niveau

De Nederlandse nummer 96 van de wereld behield ook in de tweede set een hoog niveau tegen de mondiale nummer 45. Bertens beet zich vast in de rally en wachtte geduldig op haar kans of een onnodige fout van Garcia.

Vanaf 2-2 greep de sterk serverende Bertens vier games op rij en haalde ze de wedstrijd gedecideerd binnen. Het betekende voor de Nederlandse zege nummer veertien in vijftien enkelspelpartijen in de Fed Cup.

"Dit was een prima wedstrijd", concludeerde Bertens, die ook in de rally's uit de voeten kon. "Ik vind het lekker om op gravel soms een zwaardere bal te spelen en dan de aanval te zoeken. Dat ging vandaag erg goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl