Frank de Boer en Phillip Cocu
NOS Voetbal

Spierballentaal Cocu bezorgt De Boer glimlach

Ajax-trainer Frank de Boer heeft met een glimlach gereageerd op de spierballentaal van Phillip Cocu. De trainer van PSV meldde vrijdag met bravoure dat zijn ploeg kampioen wordt als de resterende vier wedstrijden worden gewonnen.

"Dat kan hij zeggen, maar als wij het doen weten we het zeker: dan zijn wij kampioen en PSV niet", zei De Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met FC Utrecht van komende zondag (12.30 uur).

'We zijn gewaarschuwd'

De Boer verwacht in de komende vier duels nog veel tegenstand. "Heerenveen is een stuk beter in vorm en De Graafschap strijdt nog volop tegen degradatie", noemde hij twee voorbeelden. "Utrecht staat niet voor niets vierde, we zijn gewaarschuwd."

Ook was er deze week goed nieuws over Kenny Tete. De Ajax-verdediger staat voor z'n rentree na een blessure aan de rechterenkel. "Kenny speelt wellicht vanavond weer met Jong Ajax mee. Hij kan dan zondag ook eventueel nog aansluiten bij ons", legde De Boer uit.

Jairo Riedewald is volgens De Boer eveneens op de terugweg van zijn enkelkwetsuur. "Riedewald heeft vandaag voor het eerst alles weer meegedaan. Hij is fit, maar nog niet wedstrijdfit."

Het resterende programma van PSV en Ajax in de eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl