Colin Kazim-Richards
NOS Voetbal

'Vertrek Kazim oorzaak terugval Feyenoord'

Eén van de oorzaken voor de enorme terugval die Feyenoord beleefde, is het vertrek van Colin Kazim-Richards geweest. Dat zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in zijn wekelijkse persconferentie.

Kazim-Richards moest in januari het veld ruimen bij Feyenoord nadat hij een journalist bedreigd had. Hij had op dat moment geen basisplaats, maar was wel belangrijk voor de hiërarchie in de spelersgroep.

"Daarom is zijn vertrek een van de oorzaken van de terugval. Daar denk ik nog vaak aan terug. Die periode gaan we na dit seizoen nog beter analyseren. Voor mij persoonlijk is de slechte periode een belangrijke leerfase geweest", vertelt Van Bronckhorst.

Gio geeft vertrek Kazim als oorzaak terugval

Adviseur Advocaat

Ook de rol van Dick Advocaat kwam ter sprake. "Hij is hier elke week een keer en we bellen na wedstrijden. Er is dus veel contact." Of Advocaat ook volgend seizoen als adviseur aan Feyenoord verbonden blijft, is nog onduidelijk.

Vorige week versloeg Feyenoord in Enschede FC Twente. In dat duel werd aanvoerder Dirk Kuijt weer gewisseld. Kuijt reageerde naderhand nogal geërgerd. Van Bronckhorst praatte het akkefietje maandag meteen uit. "Dirk is niet teleurgesteld in de staf of mij, integendeel. De ophef is onnodig in deze fase, waarin we goed bezig zijn."

Derde plaats

Feyenoord speelt zaterdagavond tegen FC Groningen en is bij winst zo goed als zeker van de derde plaats in de eredivisie. Volgende week zondag wacht dan de bekerfinale tegen FC Utrecht.

Van Bronckhorst: nog veel contact met Advocaat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl