Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal en Murray overtuigen in Monte Carlo

Rafael Nadal en Andy Murray hebben beiden zonder problemen de halve finales van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. De Spanjaard won met 6-1, 6-4 van Stan Wawrinka en de Schot was met 6-2, 6-0 te sterk voor Milos Raonic.

Wawrinka maakte er vooral in de eerste set een potje van. Hij sjokte over de baan, ergerde zich groen en geel aan allerlei randzaken en stapelde fout op fout. Al in de vijfde game sloeg hij een racket aan diggelen.

Binnen een half uur serveerde Nadal de eerste set op love uit. Wawrinka won in de eerste set slechts tien punten. In de tweede set bood de Zwitser meer weerstand, maar de sterk spelende Nadal gaf de zege niet meer uit handen.

Andy Murray

Murray

De Spanjaard treft nu Murray, die mede dankzij achttien winners geen spaan heel liet van Raonic. Vanaf 4-2 won de Schot, die slechts 66 minuten nodig had voor de zege, acht games op rij.

Vorig jaar won Murray in Madrid voor het eerst op gravel van Nadal, die in Monte Carlo al maar liefst acht keer de titel veroverde. Van de 22 onderlinge ontmoetingen won Nadal er 16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl