meubels van Ahrend
NOS Nieuws

89 gedwongen ontslagen bij kantoormeubelmaker Ahrend

Kantoormeubelmaker Koninklijke Ahrend gaat reorganiseren en daardoor verliezen 89 medewerkers hun baan.

Het 120 jaar oude bedrijf gaat twee van zijn vijf Nederlandse fabrieken sluiten, in Zwanenburg en Leerdam. Voor een deel wordt werk overgeheveld naar de hoofdvestiging in Sint-Oedenrode en naar Culemborg. Het bedrijf zegt te moeten reorganiseren om het kostenniveau te verlagen.

Verder spelen veranderingen in markt voor kantoormeubels mee. “Door technologische ontwikkelingen is de vraag naar standaard werkplekken en vooral kasten in het afgelopen decennium drastisch afgenomen", zegt topman Eugène Sterken. "Kantoren krijgen toenemend een andere functie, een van ontmoeten, overleggen en brainstormen.

Aanpassen

Met de reorganisatie wil het bedrijf zich verder aan deze veranderingen aanpassen. Ahrend gaat overtallige werknemers helpen bij het vinden van ander werk. De reorganisatie moet in april 2017 voltooid zijn.

Ahrend is internationaal actief, het bedrijf heeft verkoopkantoren in meer dan 25 Europese landen en in China, Rusland en Dubai. Naast de fabrieken in Nederland heeft het bedrijf er ook een in Tsjechië en een in China. Ahrend is ook eigenaar van schoolmeubelmaker Presikhaaf en Gispen, bekend van de stoelen met metalen frame.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl