Bij de rechtbank waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen.
NOS Nieuws

Voorarrest Abrini en andere verdachten verlengd

Terreurverdachte Mohamed Abrini blijft zeker nog een maand langer vastzitten. Dat geldt ook voor vijf andere terreurverdachten. De zes zouden betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Brussel vorige maand. Abrini zou ook hebben geholpen bij de aanslagen in Parijs in november.

De mannen werden vanochtend voorgeleid. Bij de rechtbank waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Abrini was zelf niet bij de zitting aanwezig.

Hij heeft toegegeven dat hij de man met het hoedje is, die te zien was op camerabeelden van luchthaven Zaventem. Twee mannen naast hem op de beelden bliezen zich korte tijd later op in de vertrekhal van de luchthaven.

Geen vlieg kwaad doen

Abrini zegt dat hij onschuldig is. Hij zou door de twee broers onder druk zijn gezet. Volgens Belgische media heeft hij verklaard dat hij nog geen vlieg kwaad zou doen.

Ook een andere opgepakte verdachte, Osama Krayem, zegt onschuldig te zijn. Hij is geïdentificeerd als de tweede verdachte van de aanslag op metrostation Maalbeek. Belgische media schrijven dat Krayem stelt dat hij niet wist dat er een bom in de rugtas zat.

De vier andere verdachten zouden vooral geholpen hebben bij de aanslagen. Dit weekend werden twee broers opgepakt die het appartement in Etterbeek hadden gehuurd. Dat appartement zou hebben gediend als schuilplaats voor de terroristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl