Agenten doen een schietoefening
NOS Nieuws

Ruim 2400 agenten missen halfjaarlijkse schiettest

Vorig jaar hebben ruim 2400 politiemensen niet meegedaan aan de verplichte halfjaarlijkse schiettest. Ze waren onder meer chronisch ziek of konden niet komen omdat ze het te druk hadden, blijkt uit een overzicht van de politie.

Agenten die de test niet halen, mogen geen dienstwapen dragen. Ze krijgen andere politietaken totdat ze wel voor de test zijn geslaagd.

Bijna iedereen die wel meedeed aan de schiettest slaagde. Volgens het overzicht kwamen ruim 34.000 agenten opdagen en van hen slaagde 99,7 procent. In een toelichting staat dat iemand één keer tijdens de test een herkansing krijgt.

Fitte politiemensen

Naast de schiettest moeten agenten ook een fysieke test doen om te kijken of ze fit genoeg zijn. Aan die controle deden vorig jaar 29.000 mensen mee en van hen slaagde 90 procent.

Aan de schiettest deden dus 5000 agenten meer mee dan aan de lichamelijke toets. Volgens de politie is de sporttest sinds vorig jaar verplicht, maar heeft niet-deelname dit jaar nog geen gevolgen.

Volgens de politie moet eerst nog besloten worden of mensen die niet deelnemen aan die fysieke test automatisch worden uitgesloten van de schiettest. De knoop wordt eind dit jaar doorgehakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl