Ann Rodgers na haar redding uit de wildernis

Verdwaalde vrouw (72): ik overleefde door woestijnplanten te eten

Negen dagen wist de 72-jarige Ann Rodgers in de wildernis te overleven. Volgens haar is dat te danken aan haar "wijsheid en herinneringen". Ze begon haar zwerftocht nadat ze was verdwaald in een bos in Arizona. Ze was al die tijd spoorloos en wist te overleven op planten en water uit beekjes.

De Amerikaanse uit de buurt van Tucson was op 31 maart met haar auto op weg gegaan naar haar kleinkinderen in Phoenix. Onderweg raakte de benzine op en de accu leeg. Ze strandde in een groot natuurgebied, meer dan honderd kilometer ten noorden van Phoenix. Omdat haar telefoon geen ontvangst had, liep ze naar hoger gelegen terrein. Daarbij raakte ze gedesoriënteerd.

Toen die helikopter van de luchtmobiele brigade landde, heb ik het zitten uitschreeuwen.

Ann Rodgers

Na een paar dagen werd haar auto gevonden langs de weg en werd een grote zoekactie op touw gezet. Pas na zes dagen zoeken werd ze gevonden.

Ann Rodgers vertelde na haar redding dat ze in de wildernis samen met haar hond had kunnen overleven door woestijnplanten te eten. "Ik probeerde te blijven bewegen. Als ik niet meer kon lopen, kroop ik."

Ann Rodgers over haar negen dagen in de woestijn

Volgens Rodgers had het feit dat ze ouder is voordelen. "Oude mensen kunnen niet alles wat jongeren kunnen. Maar wijsheid en herinneringen vormen wel een basis die je helpt te overleven."

Ze was zich er voortdurend bewust van dat ze kon omkomen in de wildernis, maar ze bedacht ook dat het natuurgebied niet de slechtste plaats was om te overlijden. "Het was de mooiste kathedraal waar ik in lange tijd ben geweest."

  • Arizona department of public safety
    Foto van het moment dat de vrouw gevonden is
  • Reuters
    Ann Charon Rogers in een reddingshelikopter nadat ze negen dagen in het bos heeft overleefd in Arizona

Ze gaf het echter niet op. Met stenen en takken had ze 'help' geschreven op een open plek, wat werd gezien door een helikopterpiloot. In het gebied werd vervolgens een briefje ontdekt dat de vrouw onder een rots had gelegd. Ze schreef daarin welke kant ze opliep. Niet veel later werd ze gevonden.

"Toen die helikopter van de luchtmobiele brigade landde, heb ik het zitten uitschreeuwen. En ik heb ze bedankt."

De 72-jarige maakte het naar omstandigheden goed en kon na controle in het ziekenhuis naar huis. Hoe ze in het afgelegen gebied terecht kwam, ver van de snelweg tussen Tucson en Phoenix, is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl