De Republikeinse voorzitter van het Huis, Paul Ryan
NOS Nieuws

Republikein Paul Ryan herhaalt: ik doe echt niet mee

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, heeft opnieuw gezegd dat hij voor zijn partij niet beschikbaar is als presidentskandidaat. "Laat me duidelijk zijn: ik heb geen interesse en ik zal een nominatie niet accepteren", sprak de de facto partijleider van de Republikeinen.

Hoewel Ryan al vaker zei dat hij geen kandidaat wil zijn, blijven er hardnekkige geruchten dat hij naar voren wordt geschoven als Donald Trump en Ted Cruz voor de conventie in Cleveland geen meerderheid van de gedelegeerden achter zich hebben. Op de conventie in juli zouden gedelegeerden dan vrij zijn om te stemmen op wie ze willen, ook op Republikeinen die niet hebben meegedaan aan de voorverkiezingen.

De afgelopen tijd reisde Ryan naar Israël en bracht hij een soort campagne-video uit, wat leidde tot nieuwe speculaties. Ryan benadrukte dat de Republikeinse kandidaat iemand moet zijn die mee heeft gedaan aan de voorverkiezingen.

Tegen zowel Trump als Cruz bestaat binnen de Republikeinse partij veel weerstand. De derde kandidaat, John Kasich, is geliefder, maar heeft tot nu toe nauwelijks een rol gespeeld. Kasich kan alleen op de conventie gekozen worden als Trump en Cruz in de voorverkiezingen geen meerderheid van de gedelegeerden achter zich krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl