NOS Nieuws

Moeder kan voor 'ontvoering' eigen kinderen 20 jaar cel krijgen

In Beiroet zijn negen mensen opgepakt bij een poging twee kinderen vrij te krijgen die door hun vader uit Australië naar Libanon zijn meegenomen. Onder de arrestanten zijn Sally Faulkner, de moeder van Lahela (6) en Noah (4) en vier leden van een Australische tv-ploeg.

Volgens The Guardian hangt hun een gevangenisstraf van twintig jaar met dwangarbeid boven het hoofd. Een Libanese jurist zegt tegen de Britse krant dat de groep vervolgd wordt voor gewapende ontvoering, bedreiging en geweld.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De poging om de kinderen terug te krijgen leek aanvankelijk succesvol, zo blijkt uit het verhaal van de Libanese oma van de kinderen. Ibtisam Berri was met de kinderen op weg naar school, toen twee mannen de kinderen in een auto zetten.

In die auto zat moeder van Lahela en Noah. Vlak na de hereniging verscheen de politie en werd de vrouw gearresteerd. Ook de tv-ploeg en de vier Britse en Libanese mannen die in het complot zaten werden aangehouden.

De kinderen zijn weer aan hun vader overgedragen. Hij ontkent dat hij ze heeft ontvoerd. De Australische autoriteiten zouden op de hoogte zijn geweest van zijn plannen. Tegelijk kan hij zich voorstellen dat zijn ex de kinderen terug wil hebben. "Zij is de moeder van mijn kinderen. Als ik in haar schoenen had gestaan, zou ik hetzelfde hebben gedaan."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl