Het bewuste RKC-vak in het stadion van NAC
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

NAC gaat uitvak aanpassen tegen vuurwerkgooiers

Voetbalclub NAC Breda gaat een deel van de tribune van het Rat Verlegh Stadion aanpassen om supporters beter te beschermen tegen rondvliegend vuurwerk. Dat schrijft Omroep Brabant. De Bredase voetbalclub wil dat het vak waar de supporters van de bezoekende club zitten van boven tot onder wordt afgesloten met een net.

Momenteel hangt er al een net voor het bezoekersvak, maar dat reikt niet tot aan het dak. Bij de laatste twee thuiswedstrijden van NAC ging het mis en werd er vanuit het bezoekersvak met vuurwerk gegooid.

Kinderen

Afgelopen vrijdag wierpen fans van RKC Waalwijk een brandende fakkel in een vak waar veel kinderen zaten. Een maand eerder werd er door supporters van FC Oss een vuurwerkbom richting het veld gegooid.

Tussen het net en het dak van het Rat Verlegh Stadion zit nu nog een open ruimte van zo'n tachtig centimeter. Het vermoeden is dat het vuurwerk daar doorheen wordt gegooid.

Het is geen makkelijk klusje, maar nu is het toch twee idioten gelukt om er iets overheen te gooien.

Justin Goetzee, Directeur NAC Breda

'Je moet dan nog heel goed kunnen gooien', zegt NAC-directeur Justin Goetzee daarover. 'Het is geen makkelijk klusje en daarom is het waarschijnlijk jaren goed gegaan. Maar nu is het toch twee idioten gelukt om er iets overheen te gooien.'

De club zegt al offertes te hebben aangevraagd voor de verhoging van het net. 'We gaan nu kijken om dat zo snel mogelijk in orde te maken. We gaan met een aantal leveranciers praten en het net doortrekken of misschien wel een nieuw net ophangen. Dat gaat aardig wat kosten, maar het zal wel moeten,' aldus Goetzee.

Uit het gesprek dat Omroep Brabant met de NAC-directeur had, kwam ook naar voren dat de naam van de man die in maart de vuurwerkbom gooide, inmiddels bekend is. Een oproep aan de dader om zich te melden leverde eerder niets op. Maar met behulp van videobeelden is de man nu toch geïdentificeerd. 'We hebben nu in beeld wie het is en er wordt actie ondernomen.'

Advertentie via Ster.nl