De kleine atletiekfan vlak voordat hij wordt tegengehouden
NOS Nieuws

Excuses aan rennend jongetje van organisatie marathon Rotterdam

Ruim veertig kilometer had zijn vader al gelopen, zijn benen flink verzuurd en zijn hoofd kletsnat van het zweet. Een kleine atletiekfan leek het daarom een prachtig idee om zijn vader actief aan te moedigen door de laatste paar honderd meter met hem mee te hollen. Lachend en vol trots begonnen ze samen aan de laatste meters om hand in hand over de finish te komen

Maar zo'n tien meter voor de eindstreep werden ze tegengehouden door een beveiliger. Het zoontje was geen deelnemer en mocht dus niet het parcours op. Een vaste regel bij dit soort evenementen. Het jongetje moest terug achter de dranghekken en mocht niet samen finishen met zijn vader. De reacties over het incident stroomden binnen, vooral op de sociale media werd er verontwaardigd gereageerd.

Volgens de organisatie was dit allemaal niet nodig geweest. "We betreuren de gang van zaken, de beveiliger heeft hier te strikt de regels gevolgd", zegt Ingrid Verheij namens de organisatie. "We hebben direct contact gezocht met de vader en zijn zoontje. We begrijpen dat ze teleurgesteld zijn en we hebben onze oprechte excuses aangeboden in een prettig gesprek."

De organisatie benadrukt wel dat het niet de bedoeling is dat bij komende edities van de marathon van Rotterdam iedereen zijn kinderen uit het publiek plukt om samen de laatste meters te rennen. "In dit geval had de beveiliging er iets soepeler mee om moeten gaan, maar er moet geen situatie ontstaan dat mensen struikelen omdat het te vol is", aldus Verheij. "Maar bij sommige gevallen, zoals met dit kleine jongetje, zien we het door de vingers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl