NOS Nieuws

10-jarige Joep wil positief nieuws over FC Twente

Er is te veel slecht nieuws over FC Twente en dat moet maar eens afgelopen zijn, vindt de 10-jarige Twente-supporter Joep. In een handgeschreven brief aan het Jeugdjournaal doet hij een noodoproep, omdat hij bang is dat door al het negatieve nieuws zijn club straks niet meer bestaat.

"FC Twente heeft geen geld meer en gaat bijna failliet", schrijft Joep. "Ook vinden mensen dat ze niet meer in de Eredivisie mee mogen doen. Ik vind dat niet eerlijk want ze voetballen erg goed."

In ieder programma zijn er slechte berichten over Twente, dat vind ik niet eerlijk.

Joep, FC Twente-fan

Joep hoopt door wat positiever nieuws dat Twente financieel uit de problemen kan komen. "Willen jullie alsjeblieft goede dingen over Twente vertellen, zodat rijke mensen Twente kunnen helpen?", schrijft hij aan het Jeugdjournaal. "Dan blijft de club tenminste bestaan, want ik vind voetbal erg leuk."

De club zit in zware financiële problemen en heeft tot 1 mei om de boel op orde te krijgen. Vorige week legde de licentiecommissie de ploeg nog een straf op van 3 punten in mindering. Als het de club niet lukt de volgende doelstelling op 1 mei te halen, resteert nog één sanctie: het intrekken van de licentie. In dat geval speelt Twente komend seizoen geen betaald voetbal.

Het Jeugdjournaal gaat vandaag bij Joep langs om zijn verhaal te horen. Misschien dat hij de club zo wat positiever in het nieuws kan krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl